60+FOTÓKÖR

60+ Fotókör programja A fotókör az Újbuda Médiaműhellyel együttműködő, annak munkáját segítő, önkéntes alapon szerveződő közösség. Tagjai:- kedvtelésből szeretnének megbarátkozni a fényképezéssel és ehhez nincs kellő fotózási ismeretük,- idejüket szeretnék hasznosan eltölteni,- szeretnének közös érdeklődésű társakkal találkozni,- programokat szervezni,- örülnének az alkotó munkának az „ezüstös” korban is.

RSS

A Kályha Galéria bemutatja Pálinkás Ferencné fotókiállítását

Albertfalvi Közösségi Ház

1116 Budapest, Gyékényes utca 45–47

Megnyitó: 2018. június 12. kedd 18 óra
Megnyitja: Szalai Sándor a 60+ Fotókör tagja

A megnyitón Békés Gyöngyi az Új budai Ezüstkar karnagya énekel, és Kachelmann Anna a Lágymányosi Bárdos Lajos Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 8. z. osztályos tanulója fagotton játszik.

A fotózás a hobbim, nagyon szeretem, legszívesebben állandóan csak ezt csinálnám, a gépem nélkül nem megyek sehova. Az újbudai 60+ Fotókör tagja vagyok, akikkel többször megyünk együtt fotózni. Igyekszem fejlődni, ebben a társaim és az albertfalvi Fotótanoda is sokat segít. A családom többször elvisz fotótúrákra, mivel én nehezen közlekedem, s szorgalmasan várnak rám, míg bele merülök egy-egy témába.
Az Évszakok a harmadik önállú kiállításom, amelyen szeretném megmutatni mind a négy évszak csodáját: a tavasz ébredését, a nyár szépségét, az ősz színességét és a tél fehérségét. A fotókon emberek, állatok, épületek és a természet látható (pl. egy fa, amibe beleszerettem, vagy egy kedves erdő részlet mind a négy évszakban).


Mindenkit szeretettel várok!

Pálinkás Ferencné

 

Szülőföldem: Baranya

A fotózás a hobbim, a szenvedélyem. Pár éve fotózom, komolyabban azóta mióta beléptem a 60+ fotókörbe. Ez a második önálló kiállításom. De így is csak amatőr fotósnak tartom magam, akinek még nagyon sokat kell tanulnia.

A családommal  többször elmegyünk kimondottan fotós túrákra, Ők szorgalmasan várnak rám míg én kattintgatok.

Baranyai lány vagyok, 50 éves koromig ott éltem, Beremenden és Villányban.

Most már Budapesten élek, nehezen, de megszoktam itt. Már itt vannak a barátaim akikkel nagyon jól érzem magam, de Baranya mindig a szívemben marad.

Baranya jelentős városai: Pécs, Mohács, Siklós. A megye az 1950-ben nyerte el jelenlegi formáját. Magyarország legdélebbi fekvésű területe.

Baranya megyét szeretném megmutatni a képekben, bár lehetelen ennyiben mindent elmondani.

Pl., hogy Mohácson nincs híd, az emberek komppal járnak haza a szigetre. Ha befagy a Duna 50 km-t kerülnek.

Mohácsi Nemzeti Emlékhelyet az 1526. augusztus 29-ei mohácsi csata emlékére alakították ki 1976-ban a 450-éves évfordulóra.

Az ördög legendáját a Harkányi víz keletkezéséről.

Baranya megye székhelye Pécs, a gyönyörű déli város. Sok híres ember, művész élt és alkotott itt.

Remélem sikerült felkelteni érdeklődésüket e csodálatos megyéhez.

Köszönettel: Pálinkás Ferencné Marika

Budapest, 2018. január 9.


Powered by Blogger.hu